Viljelyn periaatteet

Viljelemme maata kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, tämä tarkoittaa, että annamme maalle enemmän kuin otamme. Viljelykiertoon kuuluvat maata parantavien välikasvien käyttö sekä sapattivuodet. Sapattivuotena pellolta ei korjata satoa, vaan siinä olevat viherkesantokasvustot murskataan maata parantamaan. Näin saadaan sidottua hiiltä ilmakehästä maahan, missä sitä tarvitaan humuksen keskusatomina.

Tilallamme käytetään nestemäistä kompleksilannoitusta, joka on maan hyödylliselle pieneliötoiminnalle hellävaraista. Olemme tutkituttaneet riippumattomassa laboratoriossa viljelemiämme perunoita sekä normaalisti viljeltyjä perunoita. Tutkimustulokset osoittivat hiven- ja kivennäisainepitoisuuksien olevan korkeampia kuin perinteisellä lannoitusmuodoilla viljeltyjen perunoiden. Ravinnearvot olivat niin ikään korkeampia kuin Keski-Euroopan parhailla viljelyalueilla viljeltyjen perunoiden. Kuluttajan kannalta tämä tarkoittaa terveellisempää ja maistuvampaa perunaa.

Nestemäisten kompleksilannoitteiden hyötysuhde on monien ravinteiden osalta moninkertainen perinteisiin suolalantoihin verrattuna. Esimerkiksi fosforin määrää olemme voineet laskea 80 prosenttia nestekomplekseihin siirtymisen myötä.

Viljelyperiaatteisiimme kuuluu kasvinsuojelun minimoiminen. Esimerkiksi glyfosaattia tilallamme ei käytetä, koska lukuisissa tutkimuksissa sen on todettu olevan erittäin haitallista sekä ihmisen että kasvien ja maan terveydelle. Viherkesantojen lopettaminen hoidetaan mekaanis-biologisesti kemiallisen käsittelyn sijaan, joka takaa vireän biologisen elämän maassa.

Tilalla tapahtuu!

SuperPottu kaupoissa!

Monivuotisen työn tuloksena SuperPottua löytyy hyvin varustetuista kaupoista kuten Veljekset Keskiseltä, Halpa-Halleista ja Minimaneista kautta maan. SuperPottu on terveellistä, ravintorikasta, suomalaista perunaa, joka viljellään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti - ympäristöä kunnioittaen.
www.superpottu.fi

Uutisia SuperPotusta

Iltalehden uutinen SuperPotusta
YLE:n uutinen SuperPotusta