Viljelyn periaatteet

Viljelemme maata kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti, tämä tarkoittaa, että annamme maalle enemmän kuin otamme. Viljelykiertoon kuuluvat maata parantavien välikasvien käyttö sekä sapattivuodet. Sapattivuotena pellolta ei korjata satoa, vaan siinä olevat viherkesantokasvustot murskataan maata parantamaan. Näin saadaan sidottua hiiltä ilmakehästä maahan, missä sitä tarvitaan humuksen keskusatomina.

Tilallamme käytetään nestemäistä kompleksilannoitusta, joka on maan hyödylliselle pieneliötoiminnalle hellävaraista. Olemme tutkituttaneet riippumattomassa laboratoriossa viljelemiämme perunoita sekä normaalisti viljeltyjä perunoita. Tutkimustulokset osoittivat hiven- ja kivennäisainepitoisuuksien olevan korkeampia kuin perinteisellä lannoitusmuodoilla viljeltyjen perunoiden. Ravinnearvot olivat niin ikään korkeampia kuin Keski-Euroopan parhailla viljelyalueilla viljeltyjen perunoiden. Kuluttajan kannalta tämä tarkoittaa terveellisempää ja maistuvampaa perunaa.

Nestemäisten kompleksilannoitteiden hyötysuhde on monien ravinteiden osalta moninkertainen perinteisiin suolalantoihin verrattuna. Esimerkiksi fosforin määrää olemme voineet laskea 80 prosenttia nestekomplekseihin siirtymisen myötä.

Viljelyperiaatteisiimme kuuluu kasvinsuojelun minimoiminen. Esimerkiksi glyfosaattia tilallamme ei käytetä, koska lukuisissa tutkimuksissa sen on todettu olevan erittäin haitallista sekä ihmisen että kasvien ja maan terveydelle. Viherkesantojen lopettaminen hoidetaan mekaanis-biologisesti kemiallisen käsittelyn sijaan, joka takaa vireän biologisen elämän maassa.

Uutiset

Kotimaisten N-xt –lannoitteiden myynti

Suomen Nestelannoite Oy aloittaa kotimaisten lannoitteiden valmistuksen. Lilja Farms Oy myy N-xt lannoitteita ja auttaa asiakkaitaan niiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä. Lue lisää täältä!
www.suomennestelannoite.fi

OptiWorks –pellonmuotoilulaitteistojen maahantuonti

Lilja Farms on solminut yhteistyösopimuksen DAVCO OptiSurface Pty Ltd:n kanssa ja aloittaa OptiWorks –laitteiden ja OptiSurface -ohjelmien myynnin ja maahantuonnin. Lue lisää OptiWorks-laitteistoista täältä!

Dakota Micron maahantuonti

Lilja Farms solminut yhteistyösopimuksen Dakota Micron kanssa maatalouskamerojen maahantuonnista Suomeen.

Ag Leader maahantuonti

Lilja Farms Oy ja Ag Leader ovat solmineet maahantuontisopimuksen.

Lue lisää Ag-leaderin tuotteista täältä