Pellonmuotoilu

Pellonmuotoiluun käytämme Maschion 5,0 m leveää maansiirtolanaa. Ennen pellon muotoilua pinnanmuodot kartoitetaan ajamalla pelto läpi noin 10 metrin välein. Pelto muotoillaan siten, ettei siihen jää notkoja ja veden imeytyminen maahan on mahdollista. Pelto voidaan myös muotoilla siten, että ylimääräinen vesi virtaa pellolta pois. Asikkaan toiveet kyetään yleensä toteuttamaan järkevillä maansiirtomäärillä GPS järjestelmän ja PC-ohjelmiston avulla. 3D-GPS menetelmän suurin etu on että pinnanmuodot voivat olla ”pyöreitä”, mikä vähentää maansiirtomääriä ja leikkauksia. Yksi menetelmän eduista on se että asiakas saa pitävän kustannusarvion ennen varsinaisten maansiirtotöiden aloittamista.

Yleisin huolenaihe ja ennakkoluulo liittyy ruokamultakerroksen ohenemiseen korkeilla paikoilla. Vuosien kokemuksella voimme kuitenkin todeta huolen olevan aiheeton. Suurimmat leikkaukset kohdistuvat yleensä hyvin pienille alueille ja niissä kohdin menetetty sato tulee notkokohtien parantuessa moninkertaisesti takaisin.

Muotoilematon pelto

Muotoilematon pelto

Muotoiltu pelto

Muotoiltu pelto

Peltoprofiilit

Alkuperäinen topografia
Alkuperäinen topografia

Muotoiltu topografia

Muotoiltu topografia

Leikkaus- ja täyttökorkeudet

Leikkaus- ja täyttökorkeudet

Tilalla tapahtuu!

SuperPottu kaupoissa!

Monivuotisen työn tuloksena SuperPottua löytyy hyvin varustetuista kaupoista kuten Veljekset Keskiseltä, Halpa-Halleista ja Minimaneista kautta maan. SuperPottu on terveellistä, ravintorikasta, suomalaista perunaa, joka viljellään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti - ympäristöä kunnioittaen.
www.superpottu.fi

Uutisia SuperPotusta

Iltalehden uutinen SuperPotusta
YLE:n uutinen SuperPotusta