Lannoitteen levitys

Lannoiteen levitykseen käytämme Bögballe MW2 Base pintalevitintä. Levitin on varustettu vaaka-anturilla, päistelevityksellä, päisteautomatiikalla ja kasvustosensoreilla. Päisteautomatiikka säätää levittimen heittokuviota niin että lannoitetta menee kiilamaisessakin päistessä oikea määrä joka kohtaan. Agleaderin OptRx-sensorit mittaavat reaaliaikaisesti kasvuston tiheyttä ja väriä. Saadun tiedon perusteella voidaan säätä lannoitteen määrää. Tekniikka toimii erinomaisesti niin leipäviljojen valkuaistäydennykseen kuin huippusatoja tavoiteltaessa jaetun ja täsmennetyn lannoituksen keinoin.

Perunalla esimerkiksi kaliumsulfaatin levitys kannattaa tehdä juuri ennen perunan taimettumista maan kaliumluvun funktiona. Koetoiminan tuloksena olemme löytäneet oikeat levitysmäärät ja -ajankohdat tavoitesatotasojen mukaan.

 

 

 

 

 

 

Suunniteltu lannoitemäärä viljavuuden mukaan                        Levityksessä toteutunut määrä

Tilalla tapahtuu!

SuperPottu kaupoissa!

Monivuotisen työn tuloksena SuperPottua löytyy hyvin varustetuista kaupoista kuten Veljekset Keskiseltä, Halpa-Halleista ja Minimaneista kautta maan. SuperPottu on terveellistä, ravintorikasta, suomalaista perunaa, joka viljellään kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti - ympäristöä kunnioittaen.
www.superpottu.fi

Uutisia SuperPotusta

Iltalehden uutinen SuperPotusta
YLE:n uutinen SuperPotusta